Transportplanning

Snelle en efficiënte planning van uw vloot rekening houdend met levertijden, afstanden, tijdsvensters en veel meer.

De bepaling van de optimale distributiestrategie van uw eindproduct naar de eindklant is van levensbelang voor de winstgevendheid van uw bedrijf. Het doel hierbij is éénduidig: elke klant beleveren binnen de gewenste tijdsvensters met een minimum aan afgelegde kilometers en een maximale beladingsgraad van de vrachtwagens.

Met haar gemiddelde aandeel van 45% telt de transportkost mee voor het grootste deel van de totale fysieke distributiekost van een product. Wiskundige algoritmes helpen u ogenblikkelijk de ingewikkelde puzzel te ontcijferen: afhankelijk van het aantal beschikbare vrachtwagens en een gegeven set van drops/klanten, wordt voor u de optimale route per vrachtwagen bepaald met één druk op de knop.

M4LOGISTICS

Ons product M4LOGISTICS levert dé oplossing voor routering en planning in de logistiek. Onze online optimalisatiemotor integreert niet alleen naadloos in bestaande management software, maar voorziet u bovendien van een intuïtieve manier om de bewegingen van uw vloot te plannen en op te volgen. Indien van toepassing, kan er rekening worden gehouden met de ophaling van goederen en/of de reverse logistics om de benuttingsgraad van de vrachtwagens verder te maximaliseren en het aantal lege gereden kilometers sterk terug te dringen.

Route optimalisatie

M4LOGISTICS optimaliseert de routes van uw voertuigen op een intelligente manier door de stops te ordenen, reistijd en -afstand te minimaliseren, …

Vloot efficiëntie

M4LOGISTICS garandeert een maximale efficiëntie van uw vloot door zelfs voor het meest diverse voertuigpark hoog-kwalitatieve oplossingen te genereren.

Volledige flexibiliteit

Word 100% flexibel dankzij onze optimalisatiemotor. Voeg leveringen toe, wijzig voertuigeigenschappen, … wij zorgen ervoor dat alles gesmeerd blijft lopen.

Plan vooruit

Onze krachtige algoritmes zorgen ervoor dat u direct kan beginnen plannen, en dat uw planning zich automatisch aanpast wanneer nieuwe informatie beschikbaar is.

Operationeel plannen met één druk op de knop?

Simulatiemodel veranderende distributiepolitiek

Naast onze operationele algoritmes, kan een mathematisch model u helpen om de impact van één of meerdere nieuwe distributiestrategieën in te schatten. Is het aangewezen de vloot in te krimpen of uit te breiden? Wat is het effect op de kosten van het aanpassen van de beleveringsfrequentie van uw klant? Is het raadzaam een extra magazijn bij te bouwen om gedecentraliseerd te beleveren en indien ja, waar is de beste locatie?

Kortom, door middel van een mathematisch model krijg je vooruitstrevende kwantitatieve inzichten in de gevolgen van uw strategische beslissingen. Gezien de onomkeerbaarheid ervan, is MoveteX overtuigd dat een wiskundig model u in vele gevallen een significant competitief voordeel zal opleveren ten opzichte van concurrenten die niet verder gaan dan eenvoudige vuistregeltjes.